16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎn familia Gorun, visele devin realitate

În familia Gorun, visele devin realitate


Formează un cuplu de 14 ani, au fost împreună la bine şi la rău. El este un tânăr implicat în viaţa politică, ea este o mamă devotată, amândoi sunt realizaţi profesional şi pasionaţi de ceea ce fac. Târgujienii Horaţiu şi Carmen Gorun au împreună o fetiţă şi formează o familie tânără şi frumoasă.

Ea – farmacistă, el – director, lector universitar şi politician. Horaţiu şi Carmen formează un cuplu tânăr, plin de vitalitate, sunt oameni care pun suflet în tot ceea ce fac. Horaţiu Gorun a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soţie la vârsta de 14 ani. De atunci au trecut 14 ani, iar ei au rămas alături, la bine şi la rău. Carmen şi Horaţiu au fost colegi de clasă şi, la un moment dat, după cum povesteşte soţul, au stat în aceeaşi bancă. „Ne ştim din anii de şcoală, la liceu am stat o vreme în aceaşi bancă. Ne-am înţeles foarte bine şi de la 14 ani nu ne-am mai despărţit. O perioadă foarte frumoasă din viaţa nostră a fost aceea din liceu, eram adolescenţi, aveam vise, multe dintre ele au devenit realitate“, a povestit Horaţiu.

Născut pe 1 noiembrie, Horaţiu Gorun a împlinit anul acesta 28 de ani şi se poate mândri cu numeroase realizări. Are o familie frumoasă, o fetiţă care va împlini în curând trei ani, şi atât el, cât şi soţia sa sunt realizaţi profesional. „Suntem fericiţi, avem o fetiţă minunată, care este tot ce avem mai de preţ. Suntem norocoşi, avem o familie frumoasă“, a spus Horaţiu, privind cu drag la poza fiicei sale, Cătălina, pe care o ţine pe birou.

Un scorpion tipic

Horaţiu Gorun este directorul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT) Gorj şi lector universitar doctor la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. E obişnuit să muncească din greu ca să obţină ceea ce îşi doreşte. „Pun suflet în tot ceea ce fac, dau tot ce am mai bun, îmi place să lupt pentru ceea ce-mi doresc. Sunt un scorpion tipic. Nu îmi place să pierd, nu mi-a plăcut niciodată. Eu vreau totul sau nimic, aşa am fost de când mă ştiu. Aşa am fost şi în viaţa personală, aşa sunt şi în cariera politică“, a afirmat Horaţiu, zâmbind.

Ca mulţi alţi scorpioni, Horaţiu afişează o imagine de om sigur pe sine, puternic, dar este şi un om sensibil, care iubeşte poezia lui Mihai Eminescu şi călătoriile. „Nu îmi place minciuna, este lucrul pe care îl detest, dar cine spune că nu a minţit niciodată este un mare mincinos. Nu-mi plac ipocriţii, şi nici nesimţirea. De asemenea, nu mi-a plăcut niciodată să am de-a face cu oamenii cu mai multe feţe, cred că face parte din personalitatea mea de scorpion“, a afirmat Horaţiu.

Eminescu, Mărgineanu şi caracatiţa

La 28 de ani, Horaţiu Gorun poate afirma că a reuşit în viaţă: are o familie frumoasă, predă la UCB, este director al DJT Gorj de doi ani şi este implicat în viaţa politică a judeţului pe care nu vrea să-l părăsească niciodată. Tânărului politician îi place distracţia, dar, cu toate acestea, a învăţat bine şi a fost olimpic, a jucat handbal în liceu, iar acum, în puţinul timp liber pe care îl are, merge cu prietenii la un meci de baschet. „Poetul preferat este Mihai Eminescu, mă relaxez citindu-i poeziile, în care găsesc mereu alte şi alte sensuri. În materie de muzică ascult aproape toate genurile, mai puţin house. Îmi place mult Mihai Mărgineanu. Mâncarea preferată este caracatiţa. Prima dată am mâncat în Grecia şi de atunci îmi cumpăr cât pot de des şi o pregătesc acasă. Îmi plac peştele şi calamarul, de aceea locul preferat din România este Delta Dunării, când merg acolo în vacanţă uit de toate“, a mai spus Horaţiu. Austia este ţara sa preferată, dar nu ar pleca niciodată din România, pentru că, spune el, „fie pâinea cât de rea, tot mai bună e în ţara mea“.

Amintiri

„Cel mai frumos moment din viaţa personală a fost când s-a născut fetiţa noastră, Cătălina. Îmi voi aminti mereu acele clipe. Din păcate, sunt foarte ocupat şi nu prea reuşesc să petrec foarte mult timp cu familia mea. De sărbători stăm mai mult împreună şi este superb. Cel mai urât moment a fost când părinţii mei au divorţat“. Horaţiu este fiul lui Adrian Gorun, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi rector al UCB Târgu Jiu, iar mama sa este profesoară de fizică la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. În clasele a VII-a şi a VIII-a, Horaţiu a fost olimpic la faza naţională la olimpiada de limba română. Este absolvent al Facultăţii de Drept, iar soţia sa a absolvit Facultatea de Farmacie. „Pentru a nu mai depinde de alţii – ceea ce mi-am dorit mereu – a trebuit să muncesc mult. Cred în principiul liberal «vei reuşi prin tine însuţi!». Până acum s-a dovedit adevărat. În mare, în ceea ce am făcut până acum, am reuşit prin forţe poprii. În politică ai nevoie de sprijin, aşa este viaţa: oamenii interacţionează. Important este să vrei să reuşeşti“, a spus Horaţiu, zâmbind.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII